7 maj 2011

Yummbalaya

Goda grytor kan man inte få för många av, och Jambalaya måste vara en av de bästa!
Jag hittade en recept i en tidning och pusslade om det lite här och var. Resultatet blev en underbar Yummbalaya! Mycket nöje :)


Yummbalaya med vitvinsmakande sojastrimlor   2 portioner
50g torkade sojastrimlor
En skvätt vitt vin
1 vitlöksklyfta
1,5dl fullkornsris
200g krossade tomater
1,5dl vatten
½ buljongtärning
timjan
oregano
paprikapulver
chilipulver
salt
½ gul paprika
½ röd eller grön paprika
1 blekselleristjälk
1 liten gul lök

Lägg riset i vatten i ett par timmar innan du börjar med maten. Eller använd något annat ris, till exempel jasmin.
Fräs pressad vitlök i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs en liten stund.
Rör ner tomater, vatten buljongtärning och smaka av med salt.
Låt koka under lock i ca 20 minuter, eller tills fullkornsriset är mjukt och blanda sedan i kryddorna efter tycke och smak, men snåla inte med paprikapulvret!
Fräs grönsakerna i en panna och förväll sojastrimlorna i vatten med en stor skvätt vitt vin och lite guldsoja.
Blanda ner i riset och smaka av innan du serverar.
Mums!

1 kommentar:

  1. Hur är dessa torkade sojastrimlor? Goda? Jag har sett dem, men aldrig smakat på dem eftersom jag tycker priset är lite väl högt. Men nyfiken är jag!

    SvaraRadera