Fast istället för den där timjansmakande gula sörjan fylldes min tallrik med en ärtigt grön (haha!) soppa som smakade himmel!
Grön ärtsoppa med pesto 4 port
1 gul lök
1 morot
1 selleristjälk
3dl buljong
½tsk salt
peppar
2dl vatten
8dl frysta gröna ärter
½dl pesto (Jag tog Barillas med Basilkasmak)
bröd till servering
Skala lök och morot. Skiva dem och sellerin tunt.
Koka upp buljong i en kastrull ihop med salt och lite peppar.
Tillsätt vatten, lök och rotfrukter och låt dem kokas mjuka under lock.
I med ärterna och koka 3 minuter till, fast med locket av.
Rör ner peston, ta kastrullen från plattan och mixa tills det blir slätt.
Salta och peppra om det behövs innan du serverar med bröd och mer pesto!
Recptet är plagierat ur en MAT-tidning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar