Goda grytor kan man inte få för många av, och Jambalaya måste vara en av de bästa!
Jag hittade en recept i en tidning och pusslade om det lite här och var. Resultatet blev en underbar Yummbalaya! Mycket nöje :)
Yummbalaya med vitvinsmakande sojastrimlor 2 portioner
50g torkade sojastrimlor
En skvätt vitt vin
1 vitlöksklyfta
1,5dl fullkornsris
200g krossade tomater
1,5dl vatten
½ buljongtärning
timjan
oregano
paprikapulver
chilipulver
salt
½ gul paprika
½ röd eller grön paprika
1 blekselleristjälk
1 liten gul lök
Lägg riset i vatten i ett par timmar innan du börjar med maten. Eller använd något annat ris, till exempel jasmin.
Fräs pressad vitlök i lite olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs en liten stund.
Rör ner tomater, vatten buljongtärning och smaka av med salt.
Låt koka under lock i ca 20 minuter, eller tills fullkornsriset är mjukt och blanda sedan i kryddorna efter tycke och smak, men snåla inte med paprikapulvret!
Fräs grönsakerna i en panna och förväll sojastrimlorna i vatten med en stor skvätt vitt vin och lite guldsoja.
Blanda ner i riset och smaka av innan du serverar.
Mums!
Hur är dessa torkade sojastrimlor? Goda? Jag har sett dem, men aldrig smakat på dem eftersom jag tycker priset är lite väl högt. Men nyfiken är jag!
SvaraRadera