Min syster prisade blomkålsmos, och jag blev såklart jättenyfiken, och när jag hittade ett gäng frysta ärt-falaflar i frysen slog jag till! :P Och så lätt det var. Och som det smakade. SOM DET SMAKADE! En ny favorit som kommer att göras igen och igen och igen till tidens ände. Amen.
Blomkålsmos
blomkål
havregrädde
Dela blomkålen i små buketter och koka dem löjligt mjuka. Stompa, eller elvispa sönder dem, samtidigt som du häller i grädde tills det blir en bra konsistens. Lite salt och det är klart!
Passar på att köra in falafelreceptet också, när jag ändå är igång :P
"Svensk"
falafel
250 g
torkade gula ärtor
Ett par
matskedar fryst persilja
1-2
vitlöksklyftor
1 tsk
koriander
1 tsk
spiskummin
1 tsk
salt
knappt
0,5 dl vatten
2 msk
mjöl
Lägg
ärtorna i blöt gärna ett dygn innan du ska laga din falafel. Kör alla
ingredienser i en matberedare till en grynig massa. Rulla bollar och stek dem i
rikligt med olja tills de blir gyllenbruna
Falafelreceptet hittade jag på http://kottegron.blogspot.se |
Min käre far gick ju och blev LCHFare för ett tag sedan (SUCK) så blomkålsmos äter jag ofta - både med honom, och själv nu när jag fattat hur gott det är! Kul att se lite inlägg från dig <3
SvaraRadera