10 jan. 2012

Succétisdag

Ibland blir det bra, och ibland blir det så jävla bra!
Det här var ett sånt ibland av andra slaget. Samma grundingredienser som igår, men helt helt helt annorlunda och helt helt helt fantastiskt!
Me like me!

Mumsgryta med awesome saker, bland annat tartex               3 portioner
3 morötter
1-1½ broccoli
1 ganska stor näve sojastrimlor
1 morot
½ broccoli
 ½palsternacka
½kålrot
1 äpple
1 rejält rågad dl bönor
1 brk hela tomater
2msk tartex
lökpulver
buljongpulver
salt





Börja med att  förvälla sojastrimlorna ordentligt, så att de blir riktigt stora och mjuka. Häll dem i ett durkslag och låt dem ligga där tills de svalnat.
Under tiden, ta broccolin, bryt av buketterna, lägg dem i en skål och massera dem med olja. Strimla moroten med en potatisskalare, blanda med broccolin och låt det gosa till sig medan du fixar resten.



Hacka en broccolistam (om du inte tycker att det känns jättejobbigt att äta), kålrot, palsternacka och äpple i lite lagom stora bitar.
Fräs allt utom äpplet i en oljad kastrull och låt det fräsa en god stund. Häv på rikligt med lökpulever, blyga inte med buljongpulvret och salta lite lagom.
Häll sedan i äpple, tomat och tartex. Puttra en stund, kanske tio minuter, häll sedan i sojastrimlorna (jag har köpt väldigt stora sojastrimlor, så jag halverade dem innan de åkte ner i grytan. Men det där gör man som man vill med. Förstås). Låt puttra vidare tills allt, särskilt kålrotsbitarna, är nästan genommjuka. Smaka av så att det känns som rätt mängd tartex och kryddor.
Häll i bönorna och låt dem mysa ner sig någon minut eller tre.
Sedan är det bara att hälla upp, servera med broccoli/morotsröret






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar