På kvällen kom trevligt sällskap (i typ samma skick) för film och sockerchock i form av kladdkaka.
Och vilken kladdkaka det blev! Helt bortom denna värld!
Perfekt kladdighet inuti, perfekt krispighet på utsidan, perfekt smak, perfekt....perfekthet!
Det blev en fin kväll och jag somnade lycklig igen.
Kladdkaka med det perfekta kladdet
150 g mjölkfritt margarin
2 msk agavesirap
3 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 msk agavesirap
3 1/2 dl socker
3 dl mjöl
lite vaniljpulver/socker
1 dl kakao
1 1/4 dl vatten/sojagrädde
1 dl kakao
1 1/4 dl vatten/sojagrädde
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Olja en springform och bröa den med kokosflingor.
Smält margarinet. Rör i sirapen. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljpulvret i en skål.
Smält margarinet. Rör i sirapen. Blanda socker, mjöl, kakao och vaniljpulvret i en skål.
Blanda i vätskan och grädden. Häll ner i skålen och fixa ner smeten i springformen.
Glöm inte att slicka bunken!
Grädda i ugnen i 20-30 minuter (olika ugnar är ju olika bra)
Servera med t.ex glass och kräng för glatta livet!
Jag använde vegomums för att ha något att utgå från |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar