30 nov. 2011

Världens bästa cheesecake

Vegansk cheesekake äger! Och den här botten regerar!
Så galet jävla tokgott!

Vegansk cheesecake med citrusfyllning och dadelbotten

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa:
100g digestivekex
100g pepparkakor
Blanda i
10 färska och finhackade dadlar
2msk olja
2msk vatten
Mixa lite till

Tryck ut botten i en lätt oljad rund form (24cm) och kör in den i ugnen i typ 7 minuter

Mixa:
350g silkestofu
350g vegansk naturell mjukost
1dl socker
½tsk vaniljpulver eller ½msk vaniljsocker eller ½ urskrapad vaniljstång
1½-2½msk citronsaft
(jag hade även i apelsinsaft. Ingen aning om hur mycket. Smaka av tills det känns rätt)
tills det blir en helt slät smet

Blanda i
3/4 msk rivet citronskal (jag tog mer)
1msk apelsinskal (jag tog mer)

Smaka av med mer socker, citron- och apelsinsaft om det behövs
Häll smeten i pajskalet och låt allt gotta sig i ugnen i 35-40 minuter tills den fått en fast konsistens.
Låt cheesecaken svalna och ställ den kallt.

Garnera lite snyggt med citron- och apelsinskal.
Mums!



Receptet är hämtat från Vegania

1 kommentar:

  1. Du, det här låter verkligen toppengott! Spännande med vegansk cheesecake :)

    SvaraRadera