Så galet jävla tokgott!
Vegansk cheesecake med citrusfyllning och dadelbotten
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa:
100g digestivekex
100g pepparkakor
Blanda i
10 färska och finhackade dadlar
2msk olja
2msk vatten
Mixa lite till
Tryck ut botten i en lätt oljad rund form (24cm) och kör in den i ugnen i typ 7 minuter
Mixa:
350g silkestofu
350g vegansk naturell mjukost
1dl socker
½tsk vaniljpulver eller ½msk vaniljsocker eller ½ urskrapad vaniljstång
1½-2½msk citronsaft
(jag hade även i apelsinsaft. Ingen aning om hur mycket. Smaka av tills det känns rätt)
tills det blir en helt slät smet
Blanda i
3/4 msk rivet citronskal (jag tog mer)
1msk apelsinskal (jag tog mer)
Smaka av med mer socker, citron- och apelsinsaft om det behövs
Häll smeten i pajskalet och låt allt gotta sig i ugnen i 35-40 minuter tills den fått en fast konsistens.
Låt cheesecaken svalna och ställ den kallt.
Garnera lite snyggt med citron- och apelsinskal.
Mums!
Receptet är hämtat från Vegania |
Du, det här låter verkligen toppengott! Spännande med vegansk cheesecake :)
SvaraRadera