Däremot mumsade jag friskt på denna GUDOMLIGA limpa. Och jag menar, kan det bli annat när basen består av blandade nötter?!
Det här är bra. Riktigt riktigt bra!
Plastmorfars Söndagstek
1 gul lök
4-5msk olja
2 vitlöksklyftor
½ liter färska champinjoner
2tsk vetemjöl
3dl vatten
4dl nötter (blanda friskt av hasselnötter, cashews och jordnötter), lite lätt hackade
3dl ströbröd
3msk soja
2msk timjan
salt&peppar
Sätt först ugnen på 200°
Hacka löken fint och fräs den i oljan tills den blir mjuk. Under tiden hackar du svampen riktigt riktigt smått (håll på å länge du orkar typ) och rör sedan i svamphacket i pannan när löken har blivit lite skönt gyllenbrun. Fräs tills svampen är mjuk och fått färg.
Strö över mjölet och rör om. I med vattnet, rör om igen och låt puttra i några minuter.
Ta bort pannan från spisen och rör i nötterna, ströbrödet (fast spara lite till panering), soja och timjan.
Salta och peppra tills det känns bra.
Lägg upp röran på ett bord/skärbräda och forma till en limpa.
Rulla den i ströbröd och lägg den i en oljad brödform (den håller formen bättre då).
Baka i ugnen i ca 45 minuter
Ät och toknjut!
(receptet är hämtat ur boken Vego Paradiso, som finns att köpa till exempel här) |
Låter toppen! Jag har faktiskt aldrig gjort vegetarisk limpa, men jag har tänkt på det massor med gånger, för det låter så otroligt gott!
SvaraRaderaOch vem är denna plastmorfar?
SvaraRadera