Jag har precis börjat fundera på att verkligen ge jordnötssmöret en chans, men det kommer bli svårt nu. Jag har svårt att tro att jag kommer kunna uppskatta det på samma sätt som denna lilla läckerhet.
Det blev gryta idag igen och förutom mandelsmör gottade sig en härlig blandning grönsaker i kastrullen, tillsammans med lite ingefära och gurkmeja. Lätt och snabbt och hur gott som helst!
Grönsaker i mandelsås med vitlök och ingefära 4port
5 vitlöksklyftor
3msk finhackad ingefära
3msk olivolja
1 morot
1 pujolök
1 stjälk blekselleri
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten zucchini
1 blomkålshuvud
7dl vatten
1,4msk ströbuljong
2tsk gurkmeja
250g mandelsmör
Hacka vitlöken. Strimla moroten och skär purjolöken i 2cm stora bitar.
Fortsätt med att skära sellerin i halvcentimeterstora bitar, paprikorna i 2x2cm bitar och zucchinin i lagom stora bitar..
Fräs vitlök och ingefära i oljan en stund och tillsätt sedan allt utom mandelsmöret.
Låt det koka upp, klicka i mandelsmöret och låt det puttra ihop sig tills det tjocknar.
Servera med klyftpotatis, ris eller som jag, blandade bönor.
Recpetet kommer från boken "Ät dig frisk med grön mat" |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar