10 aug. 2011

Efterlängtad hemmamat

Efter tre veckor av Europas vegovariant av uteätarmat (som förvisso har varit alldeles underbart gott!) är det skönt att vara hemma och få lite redig mat!
Och köket! Som jag saknat mitt kök!

Första matlagningen på hemmaplan låg på en snabbfixat-med-shit-så-gott-nivå (som alltid :P)
Eftersom jag var ensam hemma passade jag på att använda mig av ingredienser och smaker som inte riktigt går hem hos resten av familjen. Men jag njöt. Som jag njöt!

Kryddiga bönor i kokosmjölk           4 portioner
2 gula lökar
5 vitlöksklyftor
2msk olja
2tsk gurkmeja
1 färsk chilifrukt
3msk finhackad ingefära
10 kardemummakapslar
480 g kidneybönor (eller 2burkar)
2 burkar kokosmjölk
1msk currypasta
1,5msk ströbuljong (jag rekommenderar René Voltaires)
1 kruka färsk basilika

Börja med att hacka lök, vitlök, chili och ingefära. Jag slängde allt i minimixern och körde runt tills det var småhack kvar. Enkelt ska det va! (Och dessutom slipper jag lökgråten då)
Fräs hacket i oljan ett par minuter och tillsätt sedan kokosmjölk och bönorna.
Hetta upp under omrörning och smaka av med currypasta och ströbuljong.
Garnera med basilika och hugg in!

Recept enligt "Ät dig frisk med grön mat" av Kåre Engström och Ola Johansson

1 kommentar: