5 juli 2011

Lådornas tid är inte förbi!

Jag trodde det var tack och adjö till "riktiga gratänger" nu för tiden. Sånnadär med osttäcke.
ICKE!
Tack vare Kåre och Olas bok kan jag numera göra hur mycket gratäng jag vill! ^^
Det enda jag önskar är att det funnits en godare ost här i närheten. Den som jag har tillgång till har ett rykte om sig att inte vara det göttigaste man kan sätta tänderna i, och jag måste erkänna att själva osttäcket hade en bismak som inte var kalas. Men konsistensen var finfin! Så det är inte receptet det är fel på, den är matbutiken!

Provensalsk squashgratäng       4port  
1 gul lök
1kg sqash
8 mogna tomater
2 msk olja
3 msk pressad citronsaft
1dl persilja
3 vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt
3 skivor grahamsbröd (eller något annat bröd för den delen)
1 sats vegansk gratängost

Sätt ugnen på 200° och börja sedan med att göra gratängosten.
Under tiden den står och gottar till sig kan du hacka löken och vitlök fint, skiva squashen och tomaterna och hacka persiljan.
Varva sedan lök, squash och tomat i en ugnsform.
Blanda ihop olja, citronsaft, vitlök, örtsalt och brödsmulor och smeta ut röran över grönsakerna.
Avsluta med att klicka ut och sprida gratängosten över röran och gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
DONE!





Receptet finns i boken Ät dig frisk med grön mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar