11 aug. 2011

Det skadar ju aldrig att faktiskt läsa recpetet...

Jag älskar verkligen att laga mat och allt som hör till. Jag kan, utan att överdriva ens litegrann, spendera TIMMAR med näsan i kokböcker, jag gillar verkligen söndagkvällar för det innebär att jag bestämmer menyn och skriver inköpslistan för den kommande veckan och jag stressar ALDRIG under mina köksbestyr. Tiden det tar för mig att laga mat tar jag till vara på. Och ja, själva ätandet är ju inte helt fy skam det heller :P

Men med tanke på hur mycket tid jag ägnar åt att läsa recept tycker man att jag kanske borde vara förberedd när jag ställer mig vid köksbänken, redo att skapa. Icke! Alldeles för ofta läser jag receptet i samma studn jag ska laga maten. Självklart har jag checkat av ingredienslistan, men själva beskrivningen slarvar jag med. Rejält.
Som idag. På dagens tallrik skulle det ligga hasselnötsbiffar. Bara namnet fick det att vattnas i munnen!
Tyvärr har jag ett minne som ett trasigt såll, så jag hade inte bara glömt att läsa beskrivningen - jag hade även glömt bort vad biffarna skulle bestå av (ja, förutom hasselnötter då). Så när jag stod där vid bänken, redo att sätta igång blev jag inte så lite förvånad när jag upptäckte att det minsann skulle vara både kokt, mosad potatis OCH kokt råris i dem. Hoppsan!
Inte mycket annat att göra än att skjuta upp middagen en timme (biffarna skulle vara i ugnen en kvart också). Men det var värt väntan! Det var det VERKLIGEN VÄRT!

Hasselnötsbiffar        2 portioner
2dl hasselnötter
1dl kokt, välmosad potatis
1 gul lök
3dl kokt råris
1,5dl maizenamjöl (vete- eller potatismjöl går också bra)
100g Tartex herb
1msk ströbuljong
olivolja

Sätt ugnen på 200º till att börja med.
Mal hasselnötterna och hacka/mixa löken riktigt fint.
Blanda med resten av ingredienserna, gör 8 biffar av smeten och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
Pensla med lite olja och sätt in plåten i mitten av ugnen i 20-25 minuter.



Jag fortsätter att kopiera recept från "Ät dig frisk med Grön Mat"
Kanske kan man ana att det just nu är min favvis bland kokböcker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar