Och tillsammans med vinägretten och dressingen blev det übermums!
Jag blir bara med och mer kär i Raw food-konceptet.
Seriöst - testa! Även om du är skeptisk till Raw food. Du kommer inte ångra dig!
Sparrissallad med honungsvinägrett och limedressing 4 portioner
2 knippen sparris
4 nävar blandad grönsallad
4 nävar groddar
5 skivade tomater, marinerade i olja och en finhackad lök
1 näve oliver
1,5dl hasselnötsvinägrett
1,5dl limedressing
Lägg upp allt lite fint på en tallrik. Förslagsvis i ordningen sallad, groddar, tomat, sparris, oliver.
Toppa med hasselnötsvinägrett och limedressing. Fast det där gör man ju som man vill med.
Hasselnötsvinägrett
1dl hasselnötter
Saft från ½ citron
1dl sesamolja
Agavesirap efter smak
Salt
Grovhacka hasselnötterna och blanda med resten av ingredienserna. Låt med fördel stå i kylen ett tag.
Limedressing
1dl cashewnötter
½dl äppelcidervinäger
1 lime, skal och saft
Agavesirap efter smak
Mixa alla ingredienser precis innan serviering, det blir inte bra om den får vila i kylen (då blir den toktjock!). Spä eventuellt med vatten om en mer rinnig konsistens önskas.
Receptet hittade jag på den här Raw food-bloggen |
Du, det här ska jag banne mig testa! Sparris är typ Guds gåva till människan, och allt tillsammans låter himmelskt! Är agavesirapen utbytbar tror du? Eller måste jag införskaffa sådan?
SvaraRadera