2 juni 2011

Sparris + nötter = kärlek

Sparris! Min nya favvis. Eller ja, delad förstaplats med broccoli förresten. Men man! vad gott det är!
Och tillsammans med vinägretten och dressingen blev det übermums!
Jag blir bara med och mer kär i Raw food-konceptet.
Seriöst - testa! Även om du är skeptisk till Raw food. Du kommer inte ångra dig!

Sparrissallad med honungsvinägrett och limedressing         4 portioner
2 knippen sparris
4 nävar blandad grönsallad
4 nävar groddar
5 skivade tomater, marinerade i olja och en finhackad lök
1 näve oliver
1,5dl hasselnötsvinägrett
1,5dl limedressing

Lägg upp allt lite fint på en tallrik. Förslagsvis i ordningen sallad, groddar, tomat, sparris, oliver.
Toppa med hasselnötsvinägrett och limedressing. Fast det där gör man ju som man vill med.

Hasselnötsvinägrett
1dl hasselnötter
Saft från ½ citron
1dl sesamolja
Agavesirap efter smak
Salt

Grovhacka hasselnötterna och blanda med resten av ingredienserna. Låt med fördel stå i kylen ett tag.

Limedressing
1dl cashewnötter
½dl äppelcidervinäger
1 lime, skal och saft
Agavesirap efter smak

Mixa alla ingredienser precis innan serviering, det blir inte bra om den får vila i kylen (då blir den toktjock!). Spä eventuellt med vatten om en mer rinnig konsistens önskas.



Receptet hittade jag på den här Raw food-bloggen

1 kommentar:

  1. Du, det här ska jag banne mig testa! Sparris är typ Guds gåva till människan, och allt tillsammans låter himmelskt! Är agavesirapen utbytbar tror du? Eller måste jag införskaffa sådan?

    SvaraRadera