2 juni 2011

En rödrosa tallrik

Rödbetssoppa med röda linser                        2 stora portioner
3 lagom stora rödbetor
1 dl okokta röda linser
1½l vatten + extra att spä med
1 buljongtärning
1 lagerblad
1 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
½ liten röd chili
Salt och peppar
soygurt

Skala rödbetorna och dela i mindre bitar. Hacka chilin, och vitlöken smått. Lägg i rödbetorna i en kastrull med ½ liter vatten tillsammans med buljongtärningen och lagerbladet. Låt det koka i 10 minuter och skölj under tiden linserna i ett durkslag eller sil. Häll i linser, chili, vitlök och vinäger i kastrullen. Låt soppan koka i ytterligare 10 minuter. Ställ av kastrullen från värmen och mixa den slät med en handmixer. Gör inte som jag och glöm att ta ur lagerbladet!
Om soppan känns för tjock så spär du, logiskt nog, med mer vatten.
Smaka av med salt och peppar, låt puttra i 10 minuter och servera med soygurt.



Och det är veganmage som står för receptpåhittet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar