Huvudmålet var verkligen, verkligen mums, men efterrätten! EFTERRÄTTEN!
Att det finns något som kan smaka på det sättet!
Bara smaka på namnet: Cookie Rabarberpaj
Redan där ökar salivproduktionen markant. När man sedan läser ingredienserna och att det handlar om smulpaj höjs såväl pulsen som förväntningarna rejält.
Förutom den självklara rabarbern finns pekannötter och ljust muscovado-råsocker med på listan. Jag menar, hallå!? GE MIG!
Risken med ett sånt här recept är att man förväntar sig för mycket. Man läser det och tänker "Shhhhhit! Det här kommer bli MAGISKT!". Och sen visar det sig att det bara är en random god paj. Mums (jag menar, paj är paj och paj är alltid mums!), men ingen ÅH-HÅ-HÅ-standard.
Det finns absolut ingen anledning till oro! Det här var så gott att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Jag ville roffa åt mig hela formen själv! Jag menar, det står 4-6 personer i receptet. Skitsnack! :P
Cookie Rabarberpaj
500 g rabarber
100 g pekannötter
100 g rumsvarmt smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 + 3/4 dl ljust muscovado-råsocker
1 krm salt
1 msk maizena
Glass till servering
Sätt ugnen på 200°C.
Hacka pekannötterna lite grovt. Lägg smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovado-råsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.Råka med flit spilla ut lite deg och smaka. Upprepa ett par gånger.
Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform som är ca 24 cm diameter.
Strö över 3/4 dl muscovado-råsocker och maizena och blanda runt.
Fördela degen över rabarbern i oregelbundna bitar.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut och låt svalna lite innan du serverar den med glass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar