30 maj 2011

Sticky fried rice coconut style

Det var alldeles för länge sen vi åt stekt ris tyckte jag. När jag skulle välja ingredienser kände jag att idag var det dags att experimentera lite och komponerade ihop detta och det blev awesome!
Jag gillar guckig mat. Man behöver ingen kniv och så känns det lite tröstande ^^
Och så blev det massa gott också tycker jag!


Sticky fried rice med smak av kokos        2 portioner
1dl fullkornsris
3dl vatten
½dl kokosmjölk (eller lite till om man vill)
1 rågad matsked kokosflingor (eller mer)

200g tofu
1/4 röd paprika
1/4 gul paprika
½ broccolistånd
1 morot
8-10 sugarsnaps
½dl hackade cashewnötter

Lägg riset i vattnet typ 30 minuter (eller längre), koka upp och låt sen puttra, nästan sjuda på svag värme i 40-45 minuter, eller tills snudd på allt vatten är borta. Vill man kan man givetvis använda nåt annat ris.
Ta bort kastrullen från spisen och låt riset svalna.
Rör i kokosmjölken och kokosflingorna. Jag lät riset stå ett tag till efter detta moment, men vill man kan man fortsätta direkt.

Skiva tofun på längden i tre bitar, stek dem och dela sedan skivorna i kuber.
Dela broccolin i små buketter och massera dem i lite olivolja tills de är mjuka. Strimla paprikorna, skiva moroten och dela sugarsnapsen.
Stek grönsakerna, förslagsvis i ordningen morot, paprika, sugarsnaps, broccoli. I med tofun och till sist riset.
Rör runt tills riset blandat sig med annat. Fortsätt steka tills allt blir varm, häll i cashew, rör om igen och sen är det färdigt och, enligt mig, mums!

Jag serverade min röra med strimlad vitkål som jag blandat med lite citronsaft, och självklart ett par delade coctailtomater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar