Idag var det dags att fira! Dels skulle mamms få sig något litet extra för att hon (precis som alla andra mamms där ute) förtjänar att uppmärksammas lite extra idag. Å så skulle jag fira lite eftersom jag kom in på den där linjen jag aldrig trodde jag skulle få gå. Å så är det väldigt gott med cheesecake :P
Den här var frisk och söt på samma gång - mig gillar!
Citruscheesecake
Botten:
200g digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
½ dl socker
100 g mjölkfritt margarin
½ dl socker
Fyllning:
250 g mjuk tofu
250g vegomjukost, till exempel creamy spread
3/4 dl socker
½ msk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft (eller mer om man vill)
½ tsk citronskal
1 msk apelsinskal
3/4 dl socker
½ msk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft (eller mer om man vill)
½ tsk citronskal
1 msk apelsinskal
Smält margarinet, krossa digestivekex i en matberedare och blanda med sockret.
Pressa ut i en lätt oljad pajform och ställ kallt.
Mixa tofun med socker, vaniljsocker och citronsaft i en matberedare eller mixer. Konsistensen ska vara slät och fast. Blanda i citrusskalen, och smaka av med mer citronsaft och skal om du vill.
Fyll pajen med blandningen och grädda den längst ner i ugnen i 175 grader i 30-40 minuter.
Låt svalna och ställ sedan kallt en stund.
Receptet kommer från Vegania.net |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar