29 maj 2011

Cheesecake med mums

Idag var det dags att fira! Dels skulle mamms få sig något litet extra för att hon (precis som alla andra mamms där ute) förtjänar att uppmärksammas lite extra idag. Å så skulle jag fira lite eftersom jag kom in på den där linjen jag aldrig trodde jag skulle få gå. Å så är det väldigt gott med cheesecake :P
Den här var frisk och söt på samma gång - mig gillar!


Citruscheesecake
 
Botten:
200g digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
½ dl socker


Fyllning: 
250 g mjuk tofu
250g vegomjukost, till exempel  creamy spread
3/4 dl socker
½ msk vaniljsocker
1-2 msk citronsaft (eller mer om man vill)
½ tsk citronskal
1 msk apelsinskal

Smält margarinet, krossa digestivekex i en matberedare och blanda med sockret. 
Pressa ut i en lätt oljad pajform och ställ kallt.
Mixa tofun med socker, vaniljsocker och citronsaft i en matberedare eller mixer. Konsistensen ska vara slät och fast. Blanda i citrusskalen, och smaka av med mer citronsaft och skal om du vill. 
Fyll pajen med blandningen och grädda den längst ner i ugnen i 175 grader i 30-40 minuter. 
Låt svalna och ställ sedan kallt en stund.



Receptet kommer från Vegania.net

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar