De höll ihop hur fint som helst och fick så bra konsistens att till och med min vegokritiske far gjorde tummen upp! :O
Och så blev det galet gott ihop med ajvaryoghurten!
Falafelsallad med ajvaryoghurt 4 port
2broccolistånd
1 rödlök
250g körsbärstomater
100g ärtskott
230g kikärter
3 rivna vitlöksklyftor
1dl hackad persilja
2msk mald spiskummin
1tsk chilipeppar
½msk mald koriander
2msk maizenamjöl
2tsk No Egg + 4msk vatten
2msk citronsaft
salt&peppar
1dl sojayoghurt
1dl stark ajvar relish
Börja med att blanda yoghurt och ajvar så att det får stå och gotta till sig lite i kylen.
Släng sedan i kikärter, vitlök, persilja kryddor och maizena i matberedaren och kör tills det är välmixat.
Blanda ut No Egg med vatten och häll i det, citronsaften och salt&peppar och mixa tills det blir en fin smet. Smaka så att det är mums innan du ställer in smeten i kylen nån kvart eller så.
Bryt sönder broccolin i små buketter och koka dem i två minuter. Häll av vattnet i en sil och låt broccolin ligga kvar där. Halvera tomaterna, skär tunna skivor av löken, och om du vill göra som jag - skär bort stjälkarna från ärtskotten. Annars går det ju hur bra som helst att lämna dem hela.
Blanda alltsammans i en stor skål.
Gör bollar (jag gjorde 20 stycken) av falafelsmeten och stek dem i olja (snåla inte!) på medelhög-hög värme. Vänd på dem ofta så blir de lite mer "bolliga".
Vill man nöja sig med platt-falaflar går det bra det med.
Servera alltihop tillsammans med en god baguette, eller ris/nån form av gryn.
Recptet hittade jag på ett urrivet blad från en Laga Lätt-tidning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar