Och man! är jag glad att jag gjorde det! Att andväna salladsblad istället för bröd kändes som en riktigt fräsch idé och fyllningen är supermums!
Och vill man inte gojsa ner händerna, eller inte vill raw fooda tycker jag man ska göra den här röran ändå. Man kan ju äta den ihop med tofu eller nån biff eller filé eller vad som helst! Men gör röran!
Fredagsburritos 2 portioner
1 huvud romansallad
Fyllning:
1 avokado
½ gul paprika
3 körsbärstomater
2 soltorkade tomater
2cm purjolök
1 kvist bladpersilja
1tsk tamari
en nypa torkade chliflingor
juice från ½ lime
2msk solrosfrön
1dl solrosskott
Mosa avokadon, halvera körsbärstomaterna, finhacka paprikan, de soltorkade tomatera, purjon och bladpersiljan. Blanda ihop i en skål.
Smaka av med tamari, limejuice och chiliflingor. Blanda ner solrosfrön- och skott.
Skölj salladsblanden och platta ut dem. Tryck lite lätt på den hårda delen i mitten så blir de mjukare och enklare att arbeta med.
Lägg på en klick röra och vik ihop till en burrito.
Receptet är hämtat från "Raw food på svenska" LIte gojsigt att äta - men SÅ VÄRT det! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar