10 maj 2011

Levande Lasagne

Jag har aldrig riktigt gillat lasagne. Inte bara för de disktrasmjuka pastaplattorna eller färssåsen som alltid blir rinnig. De där gegget till såser har verkligen inte fallit mig i smaken. Nej, lasagne har aldrig varit någon favvo.
Nu har jag ändrat åsikt.

Raw lasagne     1 portion
5 champinjoner
1 msk olivolja
½ msk tamari
1 stor zucchini
75-100g spenat
1 ½ dl marinarasås
1-2 avokados
Börja med att skiva svampen och marinera den i tamari och olivolja ca 10 minuter.
Torka av överflödig vätska med ett hushållspapper. Skiva zucchini tunt på längden till breda remsor med en mandolin eller osthyvel. Kör spenaten i en matberedare. 
Klicka 2 msk marinarasås i en liten fyrkantig form och lägg 1/3 av zucchinin ovanpå.
Bred¨på ytterligare 2 msk sås och lägg på hälften av svampen.
Pressa svampen med tex en stekspade. Lägg ett lager till med 1/3 zucchini, halva avokadon, därefter halva spenaten och pressa igen med stekspaden.
Lägg de sista 1/3 av zucchinin, resten av spenaten och 2 msk marinarasås och avsluta med resten av svampen och avokadon.

Marinarasås
2 tomater
5-6 soltorkade tomater
½ röd paprika
2 tsk olivolja
1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
1 tsk torkad oregano
salt
vitlök och/eller cayennepeppar

Kör allt i en matberedaren eller mixer.
Håller sig 3 dagar i kylen i en tättförsluten burk.





Receptet kommer från boken "Raw food på svenska"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar