Nu har jag ändrat åsikt.
Raw lasagne 1 portion
5 champinjoner
1 msk olivolja
½ msk tamari
1 stor zucchini
75-100g spenat
1 ½ dl marinarasås
1-2 avokados
Börja med att skiva svampen och marinera den i tamari och olivolja ca 10 minuter.
Torka av överflödig vätska med ett hushållspapper. Skiva zucchini tunt på längden till breda remsor med en mandolin eller osthyvel. Kör spenaten i en matberedare.
Klicka 2 msk marinarasås i en liten fyrkantig form och lägg 1/3 av zucchinin ovanpå.
Bred¨på ytterligare 2 msk sås och lägg på hälften av svampen.
Pressa svampen med tex en stekspade. Lägg ett lager till med 1/3 zucchini, halva avokadon, därefter halva spenaten och pressa igen med stekspaden.
Lägg de sista 1/3 av zucchinin, resten av spenaten och 2 msk marinarasås och avsluta med resten av svampen och avokadon.
Marinarasås
2 tomater
5-6 soltorkade tomater
½ röd paprika
2 tsk olivolja
1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
1 tsk torkad oregano
salt
vitlök och/eller cayennepeppar
Kör allt i en matberedaren eller mixer.
Håller sig 3 dagar i kylen i en tättförsluten burk.
Receptet kommer från boken "Raw food på svenska" |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar