17 maj 2011

Enkel, men ack så god potatissoppa

Idag var det sopptisdag bestämde jag och efter att ha sörplat i mig hela härligheten tänker jag att jag ska försöka äta mer soppa. Soppa är gott!

Potatissoppa med stekt tofu     2 portioner
5dl vatten
1 buljongtärning
½dl vitt vin
en nypa strösocker
1tsk japansk soja
250g fast potatis
½ purjolök
1msk färskpressad citronjuice
1pkt tofu
½ ask krasse

Koka upp vatten, buljongtärning, vin, socker och soja i en gryta.
Skala och tärna potatisen i lagom stora bitar. I med dem i grytan och småkoka i 8 minuter.
Skiva purjon och låt den sällskapa med potatisen. Fortsätt småkoka i 5 minuter till.
Skär under tiden tofu i skivor och stek dem i olja. Salta och krydda efter tycke och smak.
Skär tärningar av skivorna.
Smaka av med salt och citronjuice. I med tofun och strö över klippt krasse vid servering.

Det blev ganska lite vätska i min sopptallrik. Så vill man ha lite med soppig soppa så får man öka mängden av de blöta grejerna.




Hittade receptet på en urriven tidningssida och pysslade lite med det tills det blev såhär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar