Det blev en god sallad med en dressing i världklass!
Yogasallad med pistagedressing 1 portion
1 näve rucola
1 näve babyspenat
1dl strimlad vitkål
1/4 gul paprika
1dl solrosskott
½ grönt äpple
½dl gröna ärtskidor
Lite broccoli, om man vill
Dressing
½dl skalade pistagenötter
½ avokado
½ gul paprika
Flingsalt efter behag
1msk citronjucie
vatten
Börja med att lägga nötterna i blöt. Enligt det ursprungliga receptet ska de ligga där och götta sig i 8 timmar. Jag var lite dålig på att läsa allt utom ingredienserna, så mina nötter låg i vattnet i typ 40 minuter, och det funkade fint det med.
Bryt broccolin i små buketter och massera dem med lite salt och olivolja tills de blir mjuka.
Skär paprika och äpple i små bitar och lägg dem och övriga salladsingredienser i en skål.
Blanda väl och lägg upp på tallriken.
Nu till dressingen!
Mixa nötterna till småbitar. Tillsätt avokado och lite vatten och mixa en stund till.
Lägg i paprika, salt och citronjucie. Mixa igen och tillsätt sedan vatten tills du tycker att dressingen har den konsistensen du vill ha.
Som vanligt är receptet taget från boken "Raw Food på svenska" |
åhå, åhå! Den här dressingen ska jag absolut prova, den låter helt underbar!! Mums =D
SvaraRadera