16 maj 2011

Pastakärlek

Mamms ville ha pasta idag. Jag fixade. Vanlig hederlig spagetti åt henne och en raw variant åt mig.
Alla nöjda och glada med andra ord :)
Gjorde egen pesto också och my my my! så god den blev! Sätter en peng på att det inte blir någon mer köpevariant.

Pestopasta   1 port
1 skalad zucchini
1 morot
2 msk pesto
5 körsbärstomater
5 oliver

Använd potatisskalaren för att göra remsor av zucchinin. Sluta skiva när du kommer till kärnhuset.
Skala och remsa moroten.
Blanda ihop med peston och lägg upp en tallrik. Halvera tomterna och lägg dem och oliverna (har du kalmataoliver i kylen är det ett plus!) på pastan.
Färdigt och redo för mums!


Pinje- och basilikapesto   1 sats (9-10msk)
1dl pinjenötter
1dl olivolja
1 kruka basilika
2tsk havssalt
citronjuice efter smak

Mixa pinjenötterna i en mixer. Tillsätt olivolja lite i taget och mixa i intervaller.
Skrapa ner röran från kanterna mellan intervallerna.
I med basilikabladen och mixa in dem. Smaka av med salt och citronjuice och sen är det klart!
Det som blir över häller man i en burk med tätslutande lock så håller det sig i en vecka i kylen.




Receptet är hämtat från boken "Raw food på svenska"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar