11 maj 2011

Bästa couscousen ever!

Jag har en rejäl förkärlek till palsternacka men vem kunde ana att om man mixar den förvandlas den till couscous och smakar dessutom himmel!
Och ännu bättre blir det ihop med en sallad där päron, avokado och valnötter ingår!

Palsternackscouscous    2 portioner
1 palsternacka
1 hackad stjälkselleri
1/4 gurka
2 päron
1 kruka sallad
1 avokado
3msk valnötter

Dressing
1 liten skvätt agavesirap
2msk olivolja
2msk citronjuice
1 nypa salt

Skär palsternackan i några bitar och kör dem i mixern/matberedaren tills den blir grynig.
Skär selleristjälken i tunna skivor, dela gurkan i kvartar och skriva dem, skär päronen i små bitar och riv salladen och skär avokaden i tärningar.
Blanda i en skål tillsammans  med dressingen i en skål och lägg sedan upp på ett fat.
Grovhacka valnötterna och sprid dem över salladen. Servera med couscous och njut.



Från "Raw food på svenska"

1 kommentar:

  1. oh, palsternackscouscous MÅSTE jag prova, det låter ju jättespännande! Ja, hela salladen låter himmelsk, bara sellerin utesluts ;)

    SvaraRadera