5 apr. 2011

Vilken röra!

I fredags eftermiddag bestämdes det att jag skulle jobba helgen. Nice med cash, men mindre nice med noll förberedd mat.
Det blev alltså till att rensa diverse skåp och träna den underutvecklade improvisationsförmågan lite!
Resultaten måste jag säga blev riktigt bra! Den ena matlådan innehöll stekt curryris, medan den andra fylldes med denna färsröra/gryta (som inte direkt var svår att få ner :P).

Färsröra med smak av kanel             1 dunderportion
½dl torkad vegofärs
2dl passerade tomater
vatten
1 liten gul lök
1 liten morot
2 soltorkade tomater
en näve färdigkokta kikärter
kanel
paprikapulver
salt

Hacka löken och de soltorkade tomaterna lite lagom och riv moroten riktig fint.
Fräs löken i olja en stund och tillsätt sedan färs, passerade tomater, morotsrivet och de hackade soltorkade tomaterna.
Krydda efter behag och låt det puttra i ungefär 10 minuter. Tillsätt lite vatten om det blir för tjockt.
I med kikärter och puttra på i någon minut till, så att de blir varma.
(Jag hade en liten påse i frysen efter ett storkok, så jag vet inte riktigt hur mycket det var i den. Men någonstans runt 1dl kanske).
Toklätt och jättegott! :)

1 kommentar: