6 apr. 2011

En riktigt läcker ryss

Alltså, seriöst. Stroganoff måste vara bland det göttigaste som finns! Det tyckte jag inte när jag åt kött, (för falukorv hamnar lätt på topp fem vidrigaste livsmedlen), men nu. Nu!
Det kan ju liksom inte slå fel med tre goa gröna, grädde och tomatpuré :P

Vego Stroganoff       4 portioner
1 gul lök
1 röd paprika
300g zucchini
250g champinjoner
2 tsk paprikapulver
1-2 msk vetemjöl
3 dl sojamjölk
2 dl sojagrädde
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
salt&peppar

Hacka lök, paprika, zucchini och champinjoner i lite lagom grova bitar.
Hetta upp olja i en panna och fräs löken en stund innan resten av grönsakerna åker i.
Stek tills allt är mjukt och börjar bli lite brunt. Tillsätt paprikapulver och rör om.
Rör ut mjöl i lite av mjölken och häll resten av mjölken i pannan tillsammans med buljongtärningen.
Koka upp och vispa i redningen, följt av tomatpurén.
När det kokat upp häller du i grädden, smakar av med salt och peppar.
Servera med ris, eller något liknande.

Receptet är taget från Vegania

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar