8 apr. 2011

Gött mos!

Fram till igår har jag gått omkring hela livet och trott att det bara finns två alternativ i mosväg.
Nu vet jag bättre.

Jag bjöd mig själv på palsternaksmos och jag vill nog påstå att jag aldrig mer kommer äta potatismos igen! (Möjligen kan jag trycka ner en portion rotmos någon gång, men har helt ärligt aldrig gillat det på riktigt...)
Från och med nu är det detta som gäller!

Palsternacksmos     4 port
300g potatis
400g palsternacka
2dl sojamjölk
1msk mjölkfritt margarin
salt och vitpeppar

Skär potatis och palsternacka i små bitar och koka dem mjukt mjuka i saltat vatten, ca 10 minuter.
Häll av vattnet och mixa dem med elvisp. Tillsätt mjölk så att du får en trevlig konsistens och baldna sedan i smöret. Salta och peppra och njut!


Recpetet hittade jag i en mattidning
De inte så vackra rödbetsbiffarna har jag gjort efter Veganmages direktiv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar