Ibland vill jag laga mat med minsta möjliga ansträngning, och då är denna rätt idealisk.
Så lätt att svänga ihop att den nästan gör sig själv.
Och dessingen är mmmmmmmums!
Primörsallad med rucola, oliver och tofu 2 port
2 rödbetor
1 knippe morötter
4 potatis
1 rödlök
olivolja
salt&peppar
1 paket tofu
1 avocado
2 nävar rucola
svarta oliver efter tycke och smak
2msk olivolja
1,5msk balsamvinäger
½msk dijonsenap
Sätt ugnen på 175º
Gör fjärdedelar av rödbetorna, dela morötter och potatis i lagom stora bitar och
gör tjocka ringar av rödlöken.
Födela på en smord plåt. Salta och peppra och rosta i ugnen i ungefär 25-30 minuter.
Stek under tiden tofun.
Blanda ihop olja, vinäger och senap och smaka av med salt&peppar.
Dela avokadon i kuber och blanda ihop med grönsakerna, tofun och rucolan i en stor skål.
Häll över dressingen och blanda igen.
Done!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar