Hittade det här receptet hos Kotte Grön och tänkte att två negativa blir ju plus. Och det blev det. Det blev det sannerligen!
(Dessutom kan jag inte hålla mig borta från recept med curry - kryddornas krydda)
Majsgratinerad blomkål med stekt tofu 4 port
500g blomkål
500g fryst majs
2msk olja
½dl vatten
1tsk salt
1msk Santa Marias mangocurry
Sätt ugnen på 200°C
Dela blomkålen i små buketter och förväll dem i saltat vatten ett par minuter.
Häll av vattnet och lägg dem i en ugnsfast form.
Spola majsen med varmt vatten så att den tinar och mixa den sedan med oljan, vattnet, saltet och curryn tills det blir en krämig sås.
Häll såsen över blomkålen och gratinera den mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Stek under tiden tofuskivor och servera sedan ihop med en sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar