25 apr. 2011

Bärpaj med smul

Det finns ont om veganvänliga caféer här. Förmodlingen i hela Småland.
Och det heter ju "vill man ha nånting gjort får man göra det själv", så jag gjorde jordgubbspaj med det godaste smulet jag någonsin ätit!

Smulpaj med jordgubbar och mandel
1-1½ liter jordgubbar
125g rumstempererat mjölkfritt margarin
1½dl vetemjöl
2dl havregryn
50g hackad mandel
½dl rörsocker
½dl kokos
potatismjöl
kanel och kardemumma

Om du inte köper hackad mandel på påse, så börja med att skålla, torka och hacka mandlar.
Sätt ugnen på 225°
Blanda mjöl, havregryn, mandel och socker i en bunke.
Dela margarinet i mindre bitar och använd händerna för att arbeta in det i blandningen.
Smörj en form och lägg ett ordentligt lager jordgubbar i botten. Strö över lite potatismjöl så att pajen inte blir så vattnig.
Fördela smuldegen över bären och strö över kokos, kanel och kardemumma.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter
Servera med vaniljglass (eller vaniljvisp eller vispad grädde om man föredrar det).

Receptet fick jag från Veganmage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar