Och det heter ju "vill man ha nånting gjort får man göra det själv", så jag gjorde jordgubbspaj med det godaste smulet jag någonsin ätit!
Smulpaj med jordgubbar och mandel
1-1½ liter jordgubbar
125g rumstempererat mjölkfritt margarin
1½dl vetemjöl
2dl havregryn
50g hackad mandel
½dl rörsocker
½dl kokos
potatismjöl
kanel och kardemumma
Om du inte köper hackad mandel på påse, så börja med att skålla, torka och hacka mandlar.
Sätt ugnen på 225°
Blanda mjöl, havregryn, mandel och socker i en bunke.
Dela margarinet i mindre bitar och använd händerna för att arbeta in det i blandningen.
Smörj en form och lägg ett ordentligt lager jordgubbar i botten. Strö över lite potatismjöl så att pajen inte blir så vattnig.
Fördela smuldegen över bären och strö över kokos, kanel och kardemumma.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter
Servera med vaniljglass (eller vaniljvisp eller vispad grädde om man föredrar det).
Receptet fick jag från Veganmage |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar