14 apr. 2011

Himmelsk soppa

Jag har en högst öppen kärlek till champinjoner. Det finns ingenting med denna underbara lilla svamp som jag inte älskar (med undantag från de där slemäcklen man köper på burk. I mina ögon är det inte champinjoner. Det är något vidrigt som försöker låtsas vara svamp.). De är söta att titta på, lätta att ha att göra med och de smakar så goooooooott!

För att något ska vara gott behöver det inte vara komplicerat. Den här soppan till exempel; den tar max tio minuter att göra och består av nästan inga ingredienser alls. Och den är alldeles, alldeles underbart mums!

Champinjonsoppa     3-4 portioner
500g champinjoner
1 gul lök
9dl vatten
2½dl sojagrädde
2 buljongtärningar
3msk vetemjöl
sojasås
persilja

Skiva och fräs svamp och lök i en kastrull tills de är mjuka och har fått färg.
Ta upp och lägg undan i alla fall hälften av champinjonerna.
Häll på vattnet, men spara undan en liten slatt som du blandar ut vetemjölet med, och i med buljongtärningarna.
Låt vattnet koka upp och häll sedan i redningen. Koka upp igen och droppa i lite soja.
Ta kastrullen av plattan och mixa den slät med en stavmixer.
Tillbaka med kastrullen på plattan, i med svamp och grädde och låt allt bli varmt.
Häll upp i tallrikar eller skålar, hacka lite persilja och strö det över soppan.

Servera med ett gott bröd och låt soppan värma själen.


Det var i veganias kokbok som jag hittade denna lilla guldklimp till recept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar