För att något ska vara gott behöver det inte vara komplicerat. Den här soppan till exempel; den tar max tio minuter att göra och består av nästan inga ingredienser alls. Och den är alldeles, alldeles underbart mums!
Champinjonsoppa 3-4 portioner
500g champinjoner
1 gul lök
9dl vatten
2½dl sojagrädde
2 buljongtärningar
3msk vetemjöl
sojasås
persilja
Skiva och fräs svamp och lök i en kastrull tills de är mjuka och har fått färg.
Ta upp och lägg undan i alla fall hälften av champinjonerna.
Häll på vattnet, men spara undan en liten slatt som du blandar ut vetemjölet med, och i med buljongtärningarna.
Låt vattnet koka upp och häll sedan i redningen. Koka upp igen och droppa i lite soja.
Ta kastrullen av plattan och mixa den slät med en stavmixer.
Tillbaka med kastrullen på plattan, i med svamp och grädde och låt allt bli varmt.
Häll upp i tallrikar eller skålar, hacka lite persilja och strö det över soppan.
Servera med ett gott bröd och låt soppan värma själen.
Det var i veganias kokbok som jag hittade denna lilla guldklimp till recept |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar