12 apr. 2011

Caribbean Tuesday

Idag bjuder vädret på en gråtråkig, kall och regnig verklighet. Då är det viktigt att fixa fram lite solkänslor inomhus, tycker jag. Och kan det bli mer sommarfeeling än mat med karibiska vibbar?
Inte om man frågar mig!

Stekt tofu med kokosris och mangosalsa     4 port
1 mango
1 röd chilifrukt
1 kruka koriander
3msk färskpressad limejuice (1-2 lime)

3dl ris
1 liten burk kokosmjölk
3msk kokosflingor
salt&peppar

2 avokados

Börja med att göra salsan, den mår bara bra av att få stå och götta till sig lite!
Skala och tärna mangon, kärna ur och skiva chilin fint och plocka och hacka koriandern.
Blanda allt i en skål tillsammans med limejuicen.

Koka riset enligt förpackningen, men ersätt 1dl vatten med kokosmjölken.
Rosta kokosflingorna snabbt i en het panna och rör ner det i riset när det kokat klart.
Salta och peppra och sen är det klart!

Under tiden steker du tofuskivor. Jag kör själv på naturellt med bara lite salt eftersom allt annat smakar så mycket, men vill man kan man ju köpa marinerad eller för all del marinera själv!

Servera med skivad avokado och låt maten få dig att glömma pissvädret!


Recepten är hämtade ur LagaLätt nr 6 2010

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar