16 mars 2011

Isbrytarmunk

Första recpetinlägget and the pressure is on! :P
Eftersom jag tenderar att fundera en del har tankarna över första matvalet varit ganska många. Vad öppnar man med liksom?
Jag vill ju inte lägga ribban för högt och fläska på med något alldeles galet storslaget. Förväntningarna får ju inte bli för höga (där har vi hybrisen igen :P). Samtidigt kan jag ju inte bara slänga upp vad som helst heller!
Sen slog det mig! Det måste bli en all time favorite: Raggmunkar!

Lätt att göra och huuuuur gott som helst - en perfekt kombination.
Jag har inte gjort vegovarianten innan, men skillnaden är ju i princip noll och ingen. Bakpulvret var ett nytt inslag, men jag vet inte om det hade någon större inverkan. Hur som helst blev det mums!


Raggmunkar    4 port
3,5 dl mjöl
½ tsk bakpulver
6 dl sojamjölk
1,5 tsk salt
50g vegetabiliskt margarin
8 potatis
1 gul lök


Riv potatis och lök fintfintfint. Eller gör som jag och använd mixern.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Sen är det bara att tillsätta mjölken lite i taget och vispa som en tok för att det inte ska bli klumpigt.
Stek på hög värme i smörad panna och servera med en stor klick lingonsylt.
Done!


Receptet är hämtat från Vegolandet Veganias Kokbok,
men finns även på deras hemsida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar