När man jobbar sju till tolv och typ struntar i frukosten så skriker magen rätt högt efter käk. Då ska det gå fortfortfort att pussla något att äta. Idag erbjöd köket därför Grekisk sallad med en vegovariantens feta och givetvis tzatsiki.
Jag vet inte riktigt om den där "tofufetan" smakade särskilt mycket fetaost, men gott var det i alla fall!
I själva salladen hade jag bladspenat, isbergssallad, gurka, tomat, rödlök och oliver.
Det var tänkt att jag skulle få smaska på avokado också, men det visade sig att jag hade gjort ett riktigt nerköp, så det fick va.
Fakefetatofu
200g fast tofu
Marinad
1 msk vinäger
1,5 msk miso
2,5 olivolja
1,5 msk vatten
3/4 tsk salt
1 tsk socker
1 pressad vitlöksklyfta
(0,5 tsk basilika om man vill)
Skär tofun i kuber.
Vispa ihop marinaden och vänd ner tofubitarna och låt stå minst ett dygn.
Receptet är hämtat från Vegania
Tsatziki
Större delen av en burk Sour Supreme
1 pressad vitlöksklyfta
En grabbnäve riven gurka
Blanda och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar