27 mars 2011

Currykärlek

Det finns mat, och så finns det mat. Du vet, sånt där man gör som man lätt skulle kunna föräta sig på.
Det här är, enligt mig, ett sådant exempel

Krämigt curryris    4 portioner
3dl avorioris
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 palsternacka
½ röd paprika
1 tsk mangocurry
2 msk olja
2 msk hot chilisås
7dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ citron
salt&peppar

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär morot och palsternacka i cm-stora bitar. Skär paprikan i hyffsat stora bitar.
Fräs ihop lök, grönsaker och curry i oljan en stund. Tillsätt riset och rör runt lite.
I med vatten, buljongtärning och chilisås.
Småkoka under lock i ungefär 20 minuter. Riset ska vara löst och krämigt.
Pressa saften ur citronen och ner med det i riset. Smaka av med salt&peppar och kanske lite mer curry.

Servera med en sallad och ett par smaskiga biffar eller läckra bollar av grönt ursprung, eller stekta tofuskivor.
(Eller gör som jag gjorde, bli girig och ät bamsemycket riscurry istället ^^)


Receptet kommer från Icas buffé nr 3/2011




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar