Det här är ett sådant exempel:
Ratatouille 4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
½ aubergine
1 röd paprika
½ zucchini
400g krossade tomater
1-2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
1-1½ tsk socker
1 dl vatten
oregano och basilika (gärna färsk)
Börja med att hacka löken i lite lagom bitar, finhacka vitlöken, skiva moroten ganska tunt och tärna eller skär aubergine och zucchini i halvor eller fjärdedelar.
Fräs löken i lite olja tills den är genomskinlig och tillsätt sedan resten av grönsakerna. Låt det fräsa på ett par minuter innan du häller i krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, vatten och socker.
Koka tills grönsakerna är mjuka. Jag började med att koka dem utan lock för att sedan sänka värmen och lägga på locket. Totalt stod nog kastrullen på spisen mellan 20-30 minuter tror jag.
Mot slutet blandas kryddorna i och sen är det bara att smaka av och servera med pasta som du kokat under tiden.
Om grytan blir för vattning så låt den koka utan lock så att vätskan försvinner, och blir den för tjock är det bara att spä med lite vatten.
Jag råsnodde receptet från Veganias kokbok |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar