10 juni 2012

Tofupaj med spenat

Pajsöndag med gott resultat (höhö). Som så många gånger förr tittade jag i Kåre Engströms bok "Ät dig frisk med grön mat". Så köpvärd!


TOFUPAJ MED SPENAT                


Innan du gör någonting annat, sätt ugnen på 225 grader.

Degen:
2dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
0,75dl olja
1 kokt och mosad potatis
2-3msk kallt vatten

Blanda ihop allt i en bunke, tryck ut i smord pajform och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Under tiden gör du fyllningen:

2 pressade vitlöksklyftor
300g smulad, naturell tofu
250g hackad färsk spenat
4msk tomatpuré
2msk vatten
1msk ströbuljong
2tsk basilika
tomater till garnering

Fräs vitlöken i olja och tillsätt sedan alla andra ingredienser.
Låt det gotta till sig lite, häll ner i pajskalet och släng på tomaterna.
In i ugnen i ca 20-25 minuter och sen är det bara att hugga in
(eller, låt den svalna lite innan. Det blir godare då)








1 kommentar:

  1. Potatis i degen? Okej? Gör det någon skillnad? Annars låter den hur god som helst - ska helt klart provas :D

    SvaraRadera