1 jan. 2012

Det finns inget fel med falafel

Falafel är bra. Väldigt, väldigt bra. Det är najs att man kan köpa en rulle här som man blir duktigt mätt på.
Fast lite bättre är det ändå när man gör det själv. Stoltheten kryddar dem liksom lite extra.
Och på allmän begäran fixade jag ihop ett gäng, som serverades med potatismos och en schysst sallad.
Ja, jag blev mätt på det här också. I och för sig inte så konstigt kanske när man dubblerar sin normalportion :P


3 dl torkade kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ dl persilja
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
½ tsk bakpulver
2 msk vatten
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
matolja att fritera/steka i

Blötlägg kikärtorna över natten. Skölj av dem och mixa med allt utom kryddorna.
Kör allt till en ganska stadig smet. Blanda i alla kryddorna och kör ett par varv till.
Ställ i ky0len i någon timma eller så.
Forma smeten till små bollar. Häll generöst med matolja i en kastrull eller stekpanna och värm på.
Fritera bollarna tills de blir gyllenbruna.Vänd på bollarna med hjälp av en sked.
När de är gyllenbruna på båda sidor, ta upp dem och låt dem vila lite på hushållspapper en stund innan du serverar.







Jag kollade på Alltomfalafel för att få till receptet







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar