24 dec. 2011

Rödbetssallad

Jordbord är najs. Rödbetssallad är awesome! Mer än så behövs inte sägas.

Börja med att göra sojamajonäs. Om du inte vill köra köpevarianten då, i så fall kan du bara hoppa över det här momentet.


Sojamajonnäs
1 dl sojamjölk
1 tsk senap
½ tsk örtsalt
1 - 1 ½ dl olja
2-3 tsk citronsaft

I vanlig mixer: Mixa ihop sojamjölk, salt och senap. 
Tillsätt i en tunn stråle oljan medan mixern fortfarande är igång. 
Ha i så mycket olja att majonnäsen börjar tjockna. Tillsätt vinäger eller citronsaft och mixa in.

Med stavmixer: Häll allt utom vinäger/citron i en liten tillbringare. Mixa ihop med stavmixer utan att lyfta upp mixern ovan ytan. När det börjar tjockna, mixa in vinäger eller citron. 
Du kan behöva lite extra olja för att få majonnäsen tjock.

Ställ majonäsen i kylen i ett par timmar så att den stabbar till sig.




Rödbetssallad
5 dl (400g) kokta, kalla och tärnade rödbetor
1 äpple, tärnat
2 kokta kalla potatisar, tärnade
2 ½ dl sojamajonnäs (1 sats, recept nedan!)
ev rödlök, skivad eller hackad
Blanda alla ingredienser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar