4 juli 2011

Saffranspastan som är guld värd

Under Vegomässan i Malmö gick jag på en föreläsning av Kåre Engström. Tummen upp för den och tummen upp för kokboken han skrev tillsammans med Ola Johansson!
Hela boken är full av smaskigheter. Här är mitt första prövepå och man! vad jag njöt!

Saffranspasta              4 port
2 zucchini
4 morötter
200g champinjoner
1 gul lök
1 purjolök
200g broccoli – även den skalade stjälken
1 msk olja
1 pkt saffran (0,5g)
1 tsk dragon
0,5dl vatten
1 msk ströbuljong
2,5dl sojagrädde
0,5 tsk svartpeppar


Börja med att skiva champinjonerna, finhacka löken, strimla purjon och skär broccolin i små bitar.
Fräs allt i oljan tillsammans dragon och saffran i ett par minuter.
Häll på vattnet och buljongen och låt ”koka” i 5 minuter. Under tiden skalar du zucchini och morötter och fortsätter skala dem så att du får rawspagetti.
I med grädden i grönsaksröran, smaka av med svartpeppar och sedan är det bara att börja mumsa i sig!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar