Jag har tänkt rätt länge att jag ska bli en såndär riktig brödbakerska. Du vet, en sån som sysslar med surdeg och skållning och komplicerade recept. Grejen är att jag inte orkar. När jag bakar bröd är det minsta möjliga ansträngning som gäller.
Jag brukar i och för sig kompensera min lathet med att knåda degen själv, men ungefär där går gränsen.
Hur som helst, de här baguetterna är perfekta som sopp/gryttillbehör och kräver nästan inget jobb alls. :)
Fullkornsbaguetter 3st
15g jäst
4dl kallt vatten
1 liter vetemjöl fullkorn special
flingsalt
Smula jästen i en bunke, häll på vattnet och blanda tills jästen löst sig.
Ner med mjölet och knåda på i 10 minuter. Är degen lös och kletig är det bara bra.
Täck bunken med en handduk och låt degen jäsa i 2 timmar.
Dela degen i tre delar och lägg dem på en bakplåtspapprad plåt.
Täck med handduken igen och lämna det att jäsa i 30 minuter till.
Sätt ugnen på 250°C
Pensla baguetterna med lite vatten och strö flingsalt över dem.
Ställ in plåten i mitten av ugnen och skruva ner värmen till 190°C.
Grädda i 30 minuter och sen är det klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar