I helgen vankades det födelsedagsfirande. Jag var, av rätt självklara skäl, inte särskilt sugen på att följa resten av sällskapets exempel och hugga in på entrecóte. Istället tittade jag på veganias recept på vegobiffar, ändrade litegrann och dukade sedan fram något alldeles underbart gott!
Jag vet inte vad som flög i de andra, men SAMTLIGA ville på EGET INITIATIV smaka! Och de tyckte dessutom att det var JÄTTEGOTT!
Det här är något som händer i princip alltid, så antingen var det ett birthday miracle, eller också är det jag som är vass ;P
Kikärts- och rotsaksbiffar
1 lök
2 små morötter
1 bit palsternacka (ca 10cm på längden)
2 vitlöksklyftor
3 dl kokta kikärter
2tsk no-egg
havregryn
salt&peppar
Mosa kikärterna och riv resten fint. Blanda no-egg med lite vatten, blanda i smeten och tillsätt lite havregryn tills massan känns lagom. Salta och peppra.
Låt stå i kylskåpet i en kvart eller så innan du formar biffar som steks i olja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar