19 mars 2011

Snabb Tomatsoppa

Idag tänker vi outside the box, är totalt okonventionella och busar till det med soppa på en lördag!
"Tomater var det länge sen man krängde", tänkte jag och tjuvtittade på två olika recept för att få till det. Och bra blev det. Väldigt faktiskt!
Förutom soppan mumsade vi på köpt surdegsbröd och Hei! vad gott det var! Nytt projekt startar nästa vecka :P

Tomatsoppa för två
en skvätt olivolja
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt krossade tomater
3 soltorkade tomater
½ grönsaksbuljongtärning
Färsk basilika
1 msk äppelcidervinäger
En nypa socker
1 dl sojagrädde

Börja med att hacka lök, soltorkade tomater, ganska mycket basilika och pressa vitlöksklytftan.
Fräs löken genomskinlig i en kastrull och släng i vitlökspresset mot slutet. Rör ett par gånger och låt sedan allt utom sojagrädden sällskapa.
Låt stå och koka ihop i 5-10 minuter och häll sedan i grädden. Koka upp igen och ta sedan av kastrullen från plattan, smaka av och mixa den slät.

Detta blev en soppa med ganska tjock konsistens. För egen del har jag inga problem med det, men om man vill ha en lite blaskigare variant är det ju bara att spä med lite vatten. :)


Med inspiration från
 http://thescreamingvegan.blogspot.com
och
http://www.vegan.nu

1 kommentar:

  1. Låter gott med soltorkade tomater i också, det har jag inte tänkt på! Alltid roligt att göra något annorlunda från de vanliga, traditionella recepten =D Och basilika är ju ett MÅSTE till tomat i alla former. Den är nog min favorit bland färska kryddor - den och timjan ;)

    SvaraRadera