20 mars 2011

Orientalisk smaklökshimmel

Min dag startade minst sagt segt. Ett tag trodde jag inte att jag skulle kravla mig ur sängen över huvud taget, men efter fyra timmars vakenhet lyckades jag i alla fall möta världen! Efter ett fortsatt uppvaknande på ett par timmar knorrade magen och det var dags att fixa till dagens käk.
Eftersom det bara var jag hemma fanns det inga begränsningar, så jag passade på att använda curryburken (som inte alla här i huset är lika förälskade i som moi).
Själva rätten var så enkel att svänga ihop att jag blev alldeles salig - hur underbart köksbestyr än är så är det bara så att med noll energi orkar man ju inte stå vid kastrullen i en halv dag.

Det som stod på dagens meny var alltså en gryta med sojastrimlor och paprika, i en himmelsk sås med orientaliska smaker. Och seriöst - den där såsen var helt.....bam!
Jag lånade recptet av Veganmage, men ändrade liiiiite liiiiite

Orientalisk gryta med sojastrimlor        4 portioner
En rejäl grabbnäve torkade sojastrimlor
1 gigantisk paprika
1 litet broccolihuvud
2 vitlöksklyftor
2dl sojayoghurt
2dl sojagrädde
2 rågade matskedar hot chilisås
2 msk mango chutney
1 rågad matsked Mango Curry från Santa Maria
½ msk paprikapulver (sen tog det slut i burken. Skulle haft en full matsked annars!)
Salt och peppar

Sätt först ugnen på 200°
Förväll strimlorna lite snabbt i kokande vatten, häll av dem i ett durkslag och krama ur vätskan (fast vänta en liten stund så att händerna inte skållas!)
Bryt ner broccolin i buketter och kör samma procedur med dem.Hacka vitlök och strimla paprika och fräs dem i lite olja.
Ner med grönsaker och strimlor i en ugnsfast form, blanda till resten av ingrenserna till en sås och häll den över alltsammans.
In med formen i mitten av ugnen och låt den stå där i 25 minuter.

Ta ut, servera med ris och njut!


1 kommentar:

  1. Ser riktigt gott ut! Går nog att ha både fläskfilé och kyckling i om man, som jag, är en köttis =)/Syster

    SvaraRadera